Szaküzlettel rendelkező, valamint webáruházakat működtető dinamikusan fejlődő székesfehérvári cégünkhöz keresünk értékesítő kollégát.

A Webshop Hungary KFT 2012-ben alakult, ami három év alatt Székesfehérvár legmeghatározóbb szerszám és autófelszerelés kereskedésévé nőtte ki magát. Kereskedelmi tevékenységünk mellett gépjármű villamossági szerelőműhellyel rendelkezünk, valamint benzinmotoros áramfejlesztők, illetve szivattyúk szakszervizelésével is foglalkozunk.

Áruházunk 100 m2-es alapterületén mintegy 10000 termék található. A hagyományos bolti kiszolgálás mellett webáruházunkon keresztül az ország szinte minden pontjára szállítottunk már terméket. Jelenleg 7 főt foglalkoztató kft-ként üzemelünk. Az értékesítő csapatunkba keresünk megfelelő munkatársat.

Főbb feladatok:

Elvárások:

Előnyt jelent:

Amit kínálunk:

Célunk olyan munkatársak alkalmazása, akik hosszútávon erősíthetik szakmai csapatunkat és magukénak érzik a cég sikereit.

Munkavégzés helye: Székesfehérvár Kadocsa u. 3.
Tervezett munkakezdés: Azonnal

Jelentkezni lehet az allas@coolautoo.hu e-mail címre történő fényképes önéletrajz küldésével, a jelentkezés tárgya:’Pályázat értékesítő munkára

ÁLLÁSAJÁNLAT

Szállítási információk

30.000 Ft-ig

Előre utalással:900 Ft
Utánvétel:1.300 Ft

30.000 Ft-tól

Az ország egész területére a kiszállítás ingyenes!

Személyes átvételre Székesfehérváron a Kadocsa utca 3. alatti üzletünkben van lehetőség!

Nyitva tartás:

hétfő-péntek:800 - 1800

Vásárlási információk

Webáruházunkban regisztráció nélkül is megvásárolhatod a termékeket. Ehhez nem kell mást tenned, mint a kívánt terméket a kosárba helyezni, majd a Fizetés gombra kattinva megadni a szükséges adatokat!

Természetesen lehetőség van regisztrálni is, ehhez a vásárlói menü Üdvözlünk, jelentkezz be! gombra kell kattintani és ott létrehozni a felhasználói fiókot!

Kosár  

A kosár üres

Szállítás 0 Ft
Összesen 0 Ft

Kosár Fizetés

Kategóriák

Akkumulátorok


Miért a Coolautoo?

 • Regisztráció nélkül is vásárolhatsz
 • 30.000 Ft felett ingyenes szállítás
 • 2500 termék kedvező áron
 • Átlátható kategória rendszer
 • Online ügyfélszolgálat

Rólunk mondták

"Hihetetlenül gyorsan, pontosan és kedvesen válaszoltak a kérdéseimre, a csomagküldés pedig csúcs. Tegnap megrendeltem, ma délelőtt kezemben volt a csomag. Minden elismerésem, mint a mesében. Köszönök mindenkinek mindent!"

Kálmán József

---


"Nagyon precíz és pontos a szállitás. Kifogástalan a termék. Nagyon köszönöm! Ezek után tudom, ha autóalkatrész, akkor COOLAUTOO"

Székely László


---


"Rendelésem után azonnal jött a megerősítő email, 3 nap múlva kezemben volt a Xenon szettem, amire vágytam. Korrekt módon, korrekt áron, korrekt időn belül a tulajdonomba került az egész szett!"

Laboncz Csaba Zoltán


---


"A megrendelés elküldésétől a megrendelt termék átvételéig a korrektség az udvariasság és a hihetetlen gyorsaság volt a jellemző! Csak gratulálni tudok és köszönöm!"

Egy Elégedett Vásárló

Kövess minket!

Skype vevőszolgálat

Partnereink

www.argep.hu - az árösszehasonlító oldal

Az olcso.hu Világítás kategória kiemelt partnere a(z) Coolautoo
 

Nappali menetfény /DRL/


A következő sorokba gyűjtöttem azokat az információkat melyeket érdemes tudni a nappali menetfények használatáról.

Tartalom:

 • A nappali menetfény használatának előnyei
 • A nappali menetfény használatára vonatkozó szabályok
 • Felszerelési bekötési segédlet (tanácsok)

 

Tavalyi évben (2011) hatályba lépett Európai Uniós Törvény értelmében minden új autón (3,5 tonna össztömeg alatti gépjárművekre vonatkoztatva) kötelező tartozék a nappali menetfény, mely törvény engedélyezi a már használatban lévő járművek utólagos nappali menetfénnyel történő felszerelését is. Sokan élnek is e lehetőséggel, de legtöbben a DRL (Daytime Running Lights) megvásárlását, autójuknak jobb megjelenésének érdekében választják, pedig egyéb előnyei is vannak:

 • Biztonságosabb közlekedés: Mint tudjuk a tompított fényszóró éjszakai közlekedésre lett kitalálva, de nappal is előfordulhatnak olyan körülmények, amikor például egy szembe jövő autót nem megfelelően látunk, erre találták ki azt, hogy nappal lakott területen kívül is kötelezően felkapcsolva kell tartani a tompított fényszórót. Igen, ám de ez nem a legjobb megoldás, mert nappal autónk kivilágítására a tompított fényszóróból távozó, „káros”, megtört fénysugarakat használjuk csak fel, vagyis a fényszóró által kibocsátott fénynek csupán 1-2 százalékát. (Hiszen az éjszakai útburkolatot megvilágító fénykéve világosban teljesen láthatatlan.)
  A DRL erre nyújt megoldást megfelelő erősségű szórt fényével, (de mégsem vakító, mint például a távolsági fényszóró) így a napsugarak tükröződése mellett is jobban észrevehetőek az ilyen lámpával felszerelt járművek. Ezáltal a közlekedés biztonságát növeli, csökkentve a balesetveszélyes forgalmi helyzetek lehetőségét.
 • Kisebb mértékű környezet terhelés: A LED technikának köszönhetően jóval kisebb energiát használunk fel DRL-el felszerelt autók esetében a nappali közlekedés során. Az 5W-os nappali menetfények használatával 30-60 wattnyi (ez függ a meglévő távolsági fényszóró teljesítményétől) energiát spórolunk fényszórónként (autónként 60-120W és a további helyzetjelzőket, rendszám és műszerfal világítást nem is számoltam), ami a 30-40 százalékos hatásfokú belsőégésű motor által hajtott, kb. 85%-os hatásfokú generátorral a legjobb esetben is körülbelül 350 Wattnyi megtermelt energiát kell fedeznünk benzin vagy gázolaj elégetésével. Ez 0,5-1LE felesleges teljesítmény felhasználást jelent. Természetesen senki nem azért vásárolja meg ezen kiegészítő fényszórókat, hogy spóroljon az üzemanyaggal, de hosszútávon minimális üzemanyag fogyasztással lehet számolni, ami a sokmillió autó esetében jelentős mértékű környezet terheléscsökkentést jelent.

 

A nappali menetfények felszerelése autónkra nem bonyolult feladat, de mindenképpen rendelkezni kell alap villamossági ismeretekkel és egy kis műszaki érzékkel. A felszereléskor vannak, betartandó szabályok melyekre mindenképpen oda kell figyelni, ha el szeretnénk kerülni a Hatóságok ellenőrzése és vizsgáztatása során fellelt hibák be nem tartásából adódó konfliktusokat!

 

Betartandó szabályok a DRL használatával és felszerelésével kapcsolatban


A fényszórót és elhelyezését illetően:

 • A lámpa által kibocsátott fény csakis színtelen fehér lehet
 • A lámpának jóváhagyási jellel ellátottnak kell lennie (E és RL jelzések megléte)
 • A fényszórót minimum 25, maximum 150 cm magasan lehet elhelyezni, és a két lámpa között legalább 60 centiméteres távolságot kell hagyni horizontális irányban

A lámpa villamos kapcsolását illetően:

 • Gyújtás ráadását követően aktiválódjon
 • A fényszórók bekapcsolásakor a nappali menetfénynek ki kell kapcsolnia, kivétel ez alól a fénykürt használata, tehát ebben az esetben együtt világíthat a nappali menetfény a fénykürttel. (a jogszabály egyértelműen kikapcsolást említ, tehát az elhalványított változatba esetlegesen beleköthetnek a hatóság emberei).

 

Ezen szabályok betartásával bárki szerelhet a gépkocsijára nappali menetfényt. A következő sorokban a felszereléséhez és a fényszóró bekötéséhez adnék pár tanácsot.


Fényszóró elhelyezése és iránya:

A fényszóró esztétikus elhelyezése sokszor nehézséget okoz a formatervezett karosszérián, ezért szerelésnél bevett gyakorlat a ködlámpa körüli rész, vagy a hűtőrács aljára történő felszerelés.
A fényszóró elhelyezésénél arra is érdemes figyelni, hogy a lámpatest vízszintesen legyen elhelyezve úgy, hogy a kibocsátott fény párhuzamosan világítson az úttesttel. (Tehát ne lefele az útra és ne is az égbe világítson fölfelé).

A fényszóró villamos hálózatba történő beszerelése:

A villamos kapcsolásokat illetően kéttípusú DRL lámpa szettet különböztethetünk meg.Automata lámpavezérlővel ellátott fényszóró szettet vagy e nélküli készletet.

A működésük és bekötésük eltérhetnek egymástól és lehet eltérés a bekapcsolásukat illetően (gyújtásra kapcsol be vagy motor indítását követően) de  a helyzetjelző felkapcsolásával (általában innen veszik a jelet) egyidejűleg ki kell kapcsolnia. Az elektronikával ellátott szettnél könnyű a beszerelés, de az egyszerűbb, elektronika nélküli szettet is könnyen beköthetjük a szabályoknak megfelelően külön lámpavezérlő elektronika megvásárlása nélkül.
A következő linkre kattintva találsz egy leírást a nappali menetfények bekötésének lehetőségeiről és ismertetéséről: Nappali menetfények bekötése


A következő linkre kattintva pedig elérsz egy rövid dokumentumot melyben ki vannak gyűjtve a nappali menetfények használatára vonatkozó magyarországi jogszabályok (érdemes kinyomtatni, ellenőrzéskor, ha kérdések merülnének fel, akkor jó hasznát lehet venni): Nappali menetfény.doc

 

Források:
www.fordfocus.hu
Hivatalos Magyar és Európai jogszabályok