Diesel motorelőmelegítő 700 W Nagyítás

Diesel motor előmelegítő 700 W

BD-6031

19 190 Ft‎

Diesel motor előmelegítő 700 W

További részletek

A termékre 1 év garanciát adunk!

Rendelésre! Szállítás: 1-2 munkanap

Termék leírás:

Hideg időben a motor az indítást mindig megszenvedi, még akkor is, ha viszonylag könnyen beindul. Gyakori probléma, hogy az öregedő, kopott, kompressziót vesztett motor, nem képes úgy összesűríteni a levegőt, hogy a becskendezett gáz öngyulladásához szükséges levegőhőmérsékletet létrehozza. Ilyenkor a legjobb izzítórendszer sem tud minden problémát megoldani.

A forgalmazott motor előmelegítő nem tartalmaz keringetőt, a folyadékot körforgásban a hőmérséklet különbség okozza. Megfelelő beépítés esetén a készülék -20oC-on előfűti a motort.

A hidegindítás káros hatásai:

A motorkopás érdemi része gyakorlatilag a hidegindításból származik. Hideg motor esetén a kopás mértéke exponenciálisan megnő, ugyanis a tökéleteshez kenéshez szükséges olajfilmréteg ideális feltételeihez nincs megfelelő hőmérséklet. (+60oC alatt van). Komoly indítási nehézségek természetesen már -5oC alatti motor és környezeti hőmérsékletnél is jelentkezhetnek.

A nehéz indítást követően további bosszúság okozhat pl. a jeges ablak, ami megint csak a motorhoz vezethető vissza, ugyanis, az még nem képes elegendő mellék hőt termelni a belsőtér felfűtéséhez és a szélvédő jégmentesítéséhez.

Ha megvizsgáljuk egy kompresszió hiányos diesel motor indításakor keletkező füst paramétereit, szembetűnően magas káros anyag kibocsátást tapasztalnánk.

Hideg indítás következtében tehát jelentősen károsítjuk, koptatjuk motorunkat, mindemellett szennyezzük a környezetünket is.

 

Motor előmelegítő szerepe:

 

Ha az indítás előtt a motor legalább 40oC fokos, akkor a fenti problémák nem jelentkeznek. Ezt a szerepet tölti be a diesel előmelegítő, "CE" jellel ellátottak, engedélyezett készülékek.

 

MennyiségKedvezményMegtakarítás
2 4% 1 535 Ft‎
3 8% 4 606 Ft‎

Banki átutalással vagy bankkártyával fizetve:

  • Posta pontra szállítva: 900 Ft
  • Házhoz szállítva: 900 Ft

Utánvéttel fizetve:

  • Posta pontra szállítva: 1300 Ft
  • Házhoz szállítva: 1300 Ft

Minden 30000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén a szállítás ingyenes!

Székesfehérvári személyes átvétel esetén nincs szállítási költség.